There was an error in this gadget

Friday, December 24, 2010

Finally Its Over~

berakhirnya reunion KEKITA tidak bermakna berakhirnya kenangan kami bersama. hehehe....walaupun sekejap tapi hati aku tetap bersama deorang. KEKITA tetap sama. gossiping. snap picture. giggling. laugh out loud. shopping. teasing. enjoying everything in our life! aku tetap akan rindu KEKITA sampai bila-bila~

KEKITA; kita-kita aja! ^_^

Tuesday, December 21, 2010

My Little Tooth Fairy!


ada ka pari-pari gigi? hahh tak payah nak percaya dengan movie Tooth Fairy yang The Rock berlakon tu. kang tak pasal-pasal korang lak yang kena sumpahan macam dia. lawak kot fairy suits dia. hahahahaha. oh lupa hajat asal tulis post neh. *recall* oh yeah dah teringat balik~

korang ingat lagi tak masa first time korang pergi klinik gigi? takot? nervous? best? excited? ataupun korang tak pernah pergi langsung klinik gigi? mana la tau gigi dah cukup sihat sampai tak payah pergi check. hahahahaha...

aku sampai sekarang tak suka pergi klinik gigi. setakat lalu depan klinik tak apa lagi.huhuhu. kecik2 dulu aku kalo nak kena cabut gigi mesti aku pergi Klinik Chew. hahahaha dah macam Dr peribadi aku lak Dr Chew neh. dari kecik sampai besaq aku suka pergi klinik dia ja. sebab dia punya treatment puas hati. kalau gov punya klinik sah kena berleter. pastu doktor2 dia semua kasar buat kerja. kawan aku la cakap aku tak tau la betul ka tak sebab kalau sekolah rendah pun yang selalu check gigi aku akak sewa bilik kt umah atok aku. kiranya aku dapat layanan istimewa la. ehem2....hahahaha

kenapa klinik gigi tak pakai dinding kalis bunyi? aku rasa bunyi machine palam gigi tu dah cukup buat patient kat luar bilik tu meremang. tu tak dengar budak2 nangis lagi. hadoi, mau tak nya aku sakit perut tiap kali pergi klinik gigi??? pastu wall decoration bagi la calm sikit. neh masuk2 ja klinik dah nampak poster gigi berlubang...horror ja entrance dia. kenapa susah nak tengok klinik gigi kat Malaysia elok macam kat oversea? ada sekali tu aku tengok kat Korea siap macam cafe lagi tempat tunggu turn. boleh order jus sebelum masuk bilik jumpa doc. kalau kat Malaysia ada magazine tu dah cukup bagus la banding klinik2 lain. huhuhu bukan nak banding tapi nak tanya :P

hahh aku neh dok cakap pasal gigi2, actually aku buat2 lupa appointment dengan Dr Chew TAHUN LEPAS nak buat rawatan akar. hahahahaha....aku malas! aku dah cuba sedaya upaya gosok gigi sebab tak mau jumpa dia. hahahaha tegar kah aku? tak apa pasneh aku tukar ubat gigi dentobac balik. hahahahaha

nak gigi macam neh!

Friday, December 17, 2010

Training Retreat and Agrotech Centre

aku dah lama sebenarnya nak tulis pasal neh. cuti raya korban aritu, abah aku excited sangat nak bawa aku pergi tengok kolam ikan keli. dah berapa lama abah dok sebut2 Trac neh bagus ada macam2, ikan, pokok, lembu hah bak iklan astro Macam-macam Ada~

Training Retreat and Agrotech Centre atau senang panggil TRAC, adalah satu usaha Agrotourism daripada sumber aquaculture dan agroculture. bila orang sebut ja pertanian atau perikanan mesti deorang fikir ada kandang lembu busuk, tanah lecah, kolam ikan dan dusun. sila luaskan minda anda ok! tempat neh masa aku jengok/lawat aritu ok ja. ada kolam ikan keli, talapia, kap, pokok buah,rusa, lembu, kambing ada dak ntah tak ingat. yang best ada pokok buah markisa and Roselle. kenapa best? sebab kat sini bukan ada ladang dan kolam ja tapi ada service/khidmat masak untuk anda yang inginkan ikan bakar segar dari kolam atau jus Roselle sejuk yang baru dipetik dari pokoknya. gila kau tak best???

masa aku jalan2 kat TRAC neh, taukey@big boss dia sendiri yang guide kitorang kat situ. dia tunjuk ikan keli induk yang deorang guna dalam farm deorang. petik buah untuk kitorang (tak main la arah2 orang bawah) even dia ada pekerja yang bukan calang2 ya. made of degree ok??? mechanical engineering pn ada ok..! hah tutup sikit mulut tu, tau la amaze pun. satu lagi fun fact about this farm is makanan bagi haiwan ternakan deorang neh bukan dibeli tapi ditanam sendiri. ada satu lot tanah neh memang penuh dengan lalang ja. lalang neh la yang deorang guna untuk makanan lembu and so on. jimat kos makanan ye dop? :)

aku tak berani nak cerita lebih pasal TRAC neh so aku bagi korang link ke official page deorang (klik sini). perghh siap ada website beb jual lembu! pandai2 la korang godek2 page neh. kenapa aku excited sangat nak story citer neh? sebab lately aku kena cari tempat2 yang menarik yang boleh dilawati di Langkawi and one more reason is, i want to tell you guys how am I proud to be an Aquacuturist! hahahaha. ingat petanian tak boleh jadi daya tarikan pelancong ke? one more thing (oh teringat kt hanip), kalau korang nak stay kt TRAC neh pun boleh sebab hostel dia baru ja siap dan memang dia buat neh untuk sapa2 nak stay kt sana. bijak tak? memang bijak! hehehe

actually ada ja gambar aku masa kat sana tapi lappy bertuah neh tak boleh detect memory card camera aku so nanti2 la aku upload pics tu ye :P

Tuesday, December 14, 2010

Qasidah Buat Laila

mIsS aZiRa: meknie..budak dlm qasidah buat laila 2 sebijik macam ank...haha..dengan gaya mata die gaya bercakap.....sebijik...
aku : hahaha....mna ad
mIsS aZiRa: betul la...confirm sama...

disebabkan perbualan di atas la, aku dengan tekadnya nak tgk muka budak yang dikatakan sama mcm aku. tunggu punya tunggu dapat gak aku tgk iklan de. hahahaha mana sama!! aku lebih chumil ok??? hahahaha azira ank dh buat aku dok gelak tiap kali aku tgk iklan citer tu. hadoi bertambah muda la aku asyik dok gelak... XD

tapi post kali neh aku nah tulis pasal apa yang aku tgk dalam citer Qasidah Buat Laila ari neh. bila keluarga si lelaki (Fahrin Ahmad) asked for the hand of this girl (aku tak tau sapa berlakon huhu), she didn't ask for a ring. "saya mahu pertunangan ini diikat dengan senaskah al-Quran yang dikhatam oleh .....(Fahrin)". ohoo time tu aku cuma dapat gelak kuat2 sebab dalam citer neh si Fahrin memang tak pandai mengaji. jangan kata al-Quran, muqadam pun belum tentu dia boleh baca. paling tak boleh blah bila si Fahrin suruh mak dia NEGOTIATE balik dengan family perempuan tu sebab dia tak tahu baca al-Quran. teruk2, bukan nak cakap dia terima semua tu sebagai cabaran ke its a start of a new life ke. hahaha ok gak la that girl buat syarat macam tu, at least dia tau bakal suami dia pandai ke tak baca al-Quran. ye dop kawan2?

tiba2 aku teringat adik aku aiman semalam bila kitorang tanya dia boleh tak abang aku nak kawen...? terus dia buat muka kerut sambil geleng kepala. aku tanya la kenapa tak boleh? aiman cakap dia tak setuju. hahahaha...aku tanya la kalau aku or adik aku farhana ke yang nak kawen dia 'setuju' tak? dia kerut lagi muka dia. TAK BOLEH! hahahaha...abis la kitorang pakat2 tak kawen la sampai ke tua. aiman cakap siapa pun tak boleh kawen dalam rumah tu. hahahaha....kalau abang aku nak kawen jugak dia tak mau tolong buat apa2. hahahaha....mak aku gelak je dengar jawapan aiman tu. ok aiman, kaknie tak kawen............lg! hahaha

haa...sudah la, nampak kt mak aku mati. mak aku dah bising sebab dia kata kerja aku mengadap laptop je cuti neh. wahahahaha....mana ada la mak td masak kan mengadap kuali? ye dop??? hahaha daa~ *wink*

Saturday, December 11, 2010

40:04:23

nombor apa kat atas tu....???? tu adalah masa aku dok online dari....ehmmmm kira la sendiri. hahahaha gila la, keja gelak golek gelak golek atas katil. mau tak nya, arineh je dh 9 episode Sungkyunkwan Scandal aku download + 9 episode Marry Me, Mary aku tgk online + 3 episode Secret Garden. hahahaha gila tamak aku tak off pn laptop mahupun broadband sebab aku nak abis kan download citer tu dulu. takut line tak elok balik. then baru aku off kan laptop aku bagi de winter vacation then sambung download citer mary lak. wahahaha citer MMM (mary tu) sangat best ok sebab aku suka hero dia lalalalala. secret garden pun best sebab hyun bin yang lead actor. pagi tadi aiman dh tegur aku; "awat kakni tgk cerita byk sangat?" hahahahaha....amik ko meknie!!

Thursday, December 9, 2010

tag...tagging...tagger....tagged!

hahahaha...tQ miss ke madam Nana neh?? hehehe ok cuti2 neh ada gak la bahan aku nak tulis dalam blog neh, again tQ ye cik Nana :) jom kita terjah!!!

1. Pernah tak anda rasa cool?
yup last nite sebab tido pasang air cond plus aku tidak diberi selimut atau sebarang quilt. -.-" tapi aku selalu HOT sebab aku mmg HOT ye x CIK ISMA??? hahahahaha


2. Upload wallpaper yang anda guna sekarang.
ohoo promotion time!! aku tengah pakai picture bunga yg di snap oleh senpai aku hzwan hammad ;)
malas nak upload so ak link kan saja (klik sini)


3. Cerita pasal wallpaper tersebut
first time tengok pic neh terus jatuh jari jemari aku kt keyboard utk save lam lappy aku. hahahaha kawaii~


4. Bila kali terakhir anda makan pizza?
bila eh? last makan time outing bersama nisah, shakila and mR ehem2 (tukang lahap terhormat) hahahaha


5. Lagu paling terbaru yang anda dengar
actually aku baru nak donlod lagu2 baru sebab dh lama tak bukak radio but lately tengah cari lagu korea baru so this is what i can list out:
1- hoot - snsd
2- appear - kim bum soo
3- kalau cinta - aliff aziz feat sapa ntah
4- lights go on again - beast
5- sungai lui - aizat

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni?
pegang remote tv, berusaha utk bukak tenet, jenguk dapur cari makanan (dh gemok!), berletiaq hahahaha

7. Selain nama sendiri anda dipanggil dengan panggilan apa?
apakah????? meknie plg selalu di dengar selain YAN (bunyi mcm yam keladi je), yani, izyan (tolong tmbh i boleh??), iz (yang neh paling aku suka XD)


8. Tag lagi 5 orang.

9. Siapakah blogger no.1 kepada anda?
bestie!! *love*


10. Katakan sesuatu kepada orang no.5.
nak kata apa? err...dayah selamat pagi.....?


11. No.3 ada hubungan dengan siapa?
biskut mary??? hahahaha ampun mery!!

12. Bagaimana pula dengan no.2?
sila hubungi beliau sendiri


13. Kata-kata cinta untuk orang no.4?
sat...siapa no 4? erk..??? saranghae.....? *puke*


14. Berikan 5 perkara tentang orang yang tag.
-sudah berpunya....wahahahaha
-pinky girl (agak2 de suka pink panther x??)
-KURUS! hahahaha
-oh lupa dia coursemate saya! ;)
-prof pic de kt fb skrg ialah berlatar kan moonsun cup o.O

Wednesday, December 8, 2010

Half Heartedly

oh....sekarang sangat malas nak buat kerja. semuanya separuh hati je. kenapa? sebab....sebab...MALAS! yes lazy has controlling my mind. kenapa aku malas? sebab aku tak rajin. hahaha! hadoi malas betul time cuti2 neh. lagi malas nak fikir pasal @#$%&*&^%$#@. maaf tak dapat disebut di sini. T_T

kenapa orang melayu bila berjanji mesti tak pernah tepati....? haish~ pang! sepak slow2 pipi sebab mengeluh. lately aku selalu mengeluh. mengenang nasib diri ini diperlakukan sebegini. huahuahua skema tak ayat aku?

korang dapat rasa tak apa perasaan someone yang kena buat whole work but then the event has been canceled? PENAT! kesian x? KESIAN! hahaha apakah yang aku merepek ini??? lately aku selalu rasa down pasal @#$%^*&^%. hohohoho...satu2 masaalah datang. macam mana nak handle neh? aku bukan nya pandai sangat bab2 neh! orang cakap tanya la orang yang lebih tua, tapi mak kata kan "pasneh ank tak payah involve lagi dengan benda2 macam neh. buat semak kepala ja.", jawapan yang tak berapa nak membantu. haish~

tapi by hook or by crook, the work must be done! aku memang tak suka buat kerja separuh jalan neh. tak puas hati aku tengok benda2 sekerat jalan neh. kalau malas baik tak payah buat terus my dear! dah2 aku malas nak tulis lagi satgi ada yang berkaitan terasa susah pulak. haish lagi sekali. MAK JOM LUNCH IKAN BAKAQ ARI NEH!!!!

Tuesday, December 7, 2010

Selamat Tahun Baru

Salam Maal Hijrah yang ke 1432. eh yeke aku tulis camneh..bunyi cam pelik je
oh dh lama aku menyepi dari menulis, padahal masa exam hari tu mencurah2 je ayat dalam kepala aku nak tulis apa. hahaha...nothing much to say just want to wish all muslimeen and muslimat happy new year! hopefully azam tahun neh dapat direalisasikan dengan sempurna~ hahaha skema gila lak tiba2!

Thursday, December 2, 2010

For The Rest of My Life~

she lights up my life
when there is thunder in my face
she turns it into sunny bright
when there is gloomy in my heart
she makes me smile outside
she always by my side when people sent me away
she gives me hope when the world turns me down
she is the first person who congrats me with a smile
when i told her my deeply crush
she always try to be the best & encourage me the same
who is she....?
she is Farah Dina Hamzah

Thanks for being my sister :)

SP BUMI BUS
2201
1/12/2010