There was an error in this gadget

Tuesday, November 30, 2010

exam oh exam

oh dh abis ke exam....?
hahahahaha
hep2 hoOray!
chop3x...!
public speaking x abis lagi daa -.-"
pray for my ok dear?
what my speech about....?
hahahahaha ok but don't you ever make any sound or faces.
"Should You Have A Backup Partner In A Relationship?"
muahahahaha.....ok x tajuk aku???
ok x ok kita tunggu esok~

Sunday, November 28, 2010

Fall In Love~

Cinta itu menyakitkan.
Kalau tak mahu sakit, maka tak payah bercinta.
Tetapi di hujung kesakitan Cinta itu, ada kebahagiaan.
Hanya yang mampu menahan kesakitannya sahaja,
yang mampu mengucup bahagianya.


pernah dengar namanya? dia antara blogger2 yang memberi impak kepada adik2 aku. aiman, si cilik suka dengan gaya hilal. farhana, suka dengan karya hilal. aku? suka membaca di blog hilal. hehehe.

kembali kepada tajuk. apa yang korang nampak dari kata2 kat atas tu? bagi aku, kata2 tu agak mendalam dan banyak tafsiran. bagi orang2 yang tengah hangat bercinta mesti korang senyum bila tengok phrase tu. tapi bagi yang solo pun apa salahnya. kita kan tengah bercinta juga....? dengan siapa? dengan Pencipta kita laa. jom kita ungkap kata2 neh.

'cinta itu menyakitkan'. betul tak cinta neh bagi kita sakit? yup, totally, when you missed someone korang mesti terasa sakit sangat hati tu. rasa kosong je hari2 korang bila tak jumpa si dia. rasa macam nak terus terbang jumpa kekasih kita.

'kalau tak mahu sakit, maka tak payah bercinta'. ayat neh ayat power. sebab apa? sebab ramai orang sekarang neh dalam hati deorang selalu sangat nak bercinta. padahal mental fizikal tak mantap lagi tapi nak jugak ikut trend. orang bercinta kau pun nak bercinta. at last bila ada problems je terus putus. pastu mula la nak salah kan pihak sana pihak sini. haish~
ohoho macam kata kt diri sendiri ja. hahahahaha

'tetapi di hujung kesakitan Cinta itu, ada kebahagiaan'. setiap yang berlaku ada hikmahnya. orang melayu pun ada sebut pasal neh; berakit-rakit dahulu, berenang-renang kemudian, bersakit-sakit dahulu, bersenang-senang kemudian. biasa la, adat orang bercinta; kejap merajuk kejap pujuk2. kejap marah tp lepas tu berbaik balik.

'hanya yang mampu menahan kesakitannya sahaja yang mampu mengucup bahagianya'. haa....sabar itu separuh daripada iman. jadi siapa yang sabar je la yang akan dapat kecapi apa itu CINTA sebenar. cinta neh bukan la cinta2 monyet yang macam budak2 sekolah tu ok? cinta neh lebih kepada cinta after marriage or Cinta Hakiki bersamaNya. kan tadi aku dah cakap. ayat neh bergantung pada siapa yang baca. lain akal, lain penafsirannya.

Cinta Hakiki merupakan Cinta Teragung. bukan senang nak bercinta dengan Pencipta kita. ada banyak halangan dan rintangan yang kena tempuh. syaitan bukaan seekor. tu tak kira lagi orang2 lain yang dok perlecehkan kita lagi. bila nak exam baru nak ingat Qiamullail. bila dah sakit baru nak teringat Tuhan. siapa yang sabar dengan ujian Allah, maka ganjarannya ialah pahala then syurga. Ingat la sahabat, mati itu benar, syurga dan neraka itu wujud. jadi sama-samalah kita muhasabah diri ok?

mode :: muhasabah diri ::


Friday, November 26, 2010

I'm A Drama Queen!

ini jadinya kalu orang lain dh sibuk bercuti tapi aku still terhegeh2 jawab exam final T_T. balik raya aritu aku la queen control, bukan control orang tapi control remote astro. hahahaha. sejak pindah rumah baru kt ganu tu aku dh lama tak tengok tv. huhuhu sedih. berita pn susah nak tengok. harap kt internet semata2 kalau nak tau perkembangan isu semasa.

masaalahnya sekarang, bila nama meknie pegang ja remote tv tu maka secara tak langsung bahasa yang anda akan dengar dari tv tu hanyalah korea. yup, im a big fan of korea drama. kalau dapat channel jepun sekali pun aku akan layan drama....ok2 aku ngaku anime skali. kenapa jangan tanya. hatta mak aku pun tak penah marah....sebab mak aku tumpang dua kaki beliau ok. hahahaha

so balik aritu aku tengok banyak cerita yang baru dan ada jugak yang tak abis2 lagi. gila panjang la citer tu (My Pitiful Sister). seb bek aku tak follow citer neh. so dalam aku dok godek2(tengok2) drama baru yang sedap untuk ditonton, aku nmpak sorang actor neh...familiar la...tp macam bukan common actor. omo..omo...! its MICKY YUCHUN!!!!!! wahahahahaha...sgt hensem walaupun story line drama tu ala2 istana yang selalunya bosan. oppa, nnt saya cari source nak download oppa ok? *love*

meh aku bagi list drama2 yang aku rasa nak tengok cuti sem neh;
1- Sungkyunkwan Scandal (micky oppa!)
2- Cinderella Man (mana nak cari neh??)
3- Fugitive (Rain/Bi)
4- Secret Garden
5- Mary, Marry Me! @ Mary Stayed out All Night
6- Playful Kiss
7- My Girlfriend Is Guminho
8- Oh My Lady (shiwon3x!)
9- 2 Days 1 Night <----neh bukan drama tp nk tgk lee seunggi ngn jongmin oppa!
10- Ponyo (pun bukan drama Mr Nippon ada tak citer neh???)
11- Q10

bapak banyak!!! cuti sebulan ja kot meknie ooiii~ hahahaha....abis la berok band aku. mau lingkup gak la cuti sem neh. mak..awat la mak pi potong streamyx wawawawa....nk tgk drama!



Oh My Lady~

Mary, Marry Me!

Micky oppa!



o.O mana dia.....?

nak update jap blog. heran aku, lagi nak exam lagi ligat tangan aku tulis blog -.-"

oh ya lupa. nak tanya pendapat korang. ada sesapa yang ada tips untuk orang macam aku yang selalu lupa spek mata aku letak kt mana...? first jawapan yang aku nk reject awal2; buat rantai/tali kt spek. sangat old skool ya! macam nenek2...tapi pelupa tu bukan ka mmg macam mak nenek??? whatever~

dua tiga hari neh aku selalu lupa aku letak spek kt mana. lagi2 masa nak solat. huh tak suka! mak jom buat laser operation la! banyak duit mak aku!! eh2 memang banyak pn kalau nk banding ngn duit aku. tolong bagi idea bernas?

oh tidak ini bukan aku. dia x secomel aku!


ahaa...ini baru aku. cubaan utk menjadi nerd girl. aku mmg nerd!

Thursday, November 25, 2010

Clouds...Awan....Awan Dania...???

oh no no no....post kali neh bukan pasal awan dania what so ever. but this time aku nak post pictures about clouds. ye kawan2 A.W.A.N. awan! tiba2 aku rasa pelik nk sebut awan. awan tu awan la kan? cloud kn? sudahhh!!! merepek lagi. ok jom kita intai pictures awan dalam koleksi aku.

tinggi tak?

dah macam naik awan dlm dragon ball lak

adik aku cakap awan mcm neh la cantik


neh awan febret aku. mcm cotton candy!



awan di sg. kilim

oh tidak nak hujan!








oh lupa neh salah satu febret pic aku gak tp xde awan

semua picture neh adik2 aku yang snap. aku? aku hanyalah sebagai peneman mereka atau pun model2 sampingan sahaja. hahahaha. aku mana reti pakai kamera2 canggih neh. buta IT la kata kan. hehehe....so for all picture yang aku upload neh suma credit to these beautiful sisters :)
ppssttt....even bapak aku pn suh adik2 aku amik gambaq kalo aku tengah pegang kamera time tu. -.-"


cik farhana *pic neh ak snap ok!*

miss orange=photographer family aku. *aiman yg snap pic neh ;p*

Tuesday, November 23, 2010

Mari Menyahut Cabaran!!!

oh aku di tag lagi! hahaha sankyuu Miss Azira. disebabkan tahap kemalasan aku untuk study jatuh tergolek disebabkan masaalah air yang melanda di gong badak, aku tulis post ini dengan hati yang girang! ^_^. here we go!

1. Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
buat masa sekarang Mr Lappy n KBM 4652 (mini cooper cabrio neh!)



2. Benda yang terakhir korang beli menggunakan duit korang sendiri?
tgh ari tadi beli nasi lauk ayam goreng + telur masin (xley miss neh!) + air tebu = best lunch!



3. Dimana tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan korang dan tema perkahwinan korang nanti?
aku nak kawen kat beautiful island (langkawi sudah!) ala2 tepi pantai. hah neh aku bru je bagitau kt nurul aku nak suma budak2 aqua snorkel masa wedding ak. amacam bernas x tema neh??

4. Adakah korang sedang bercinta sekarang?
sekarang? yup with books n notes. i gonna dump him sooner or later muahahaha *gelak jahat*


5. Berapa lama korang akan mencintai kekasih korang?
sampai ke hujung nafasku....hahahaha jiwang lak ai -.-"


6. Dimana korang selalu berjumpa dengan kekasih korang?
kt umah depan kipas nurul. weeee~ kalo nk g library tu malas cket. nk kna pakai proper lak.


7. Novel / buku / majalah yang terakhir korang beli?
kt 7eleven shahab perdana; Maid Maiden Tuesday by Kaoru. ;)


8. Apakah nama penuh korang?
Nor Izyani Binti Mohd Dzaher. first time reveal.


9. Antara mak dan ayah korang, yang mana korang lebih mesra?
my beloved mummy!!! muuaahhh3x oh suddendly i missed her again! sorry abah ;p



10. Namakan orang yang korang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
Takuya Kimura. gila lama aku minat kt dia. hahahaha mengong!

11. Adakah korang basuh baju korang sendiri?
of course. disamping dapat menjimatkan bil elektrik, dpt jugak aku kurus kan tangan neh.

12. Dimanakah tempat yang korang betul-betul nak pergi?
Venice. ada sapa2 nak bawak ke???


13. Pilih salah satu, peluk atau cium?
nak dua2 jugak! aiman cepat!!!


14. Beritahu 3 benda tentang orang yang tag korang
AXIERA?
1. dah berpunya. so xyah nk gatai2 nk tackle dia hahaha
2. anak ibu! bluuueeekkkk!!!
3. sayangkan bantal merah dia dari aku....sob3


15. 5 benda yang korang sangat-sangat sayang dalam hidup korang?
1. hippo! badak kuning mak bagi ;)
2. teddies kt umah
3. bracelets
4. my novels & comics
5. perfumes even dh abis aku simpan bottles de


16. 5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
1. tell me - clazziquai
2. i'll give u everything - clazziquai
3. i'll be - edwin mcCain
4. hoot - snsd
5. it was you - ost cinderella stepsister


17. Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
3 januari 1989. bilik nisah mkn beef prosperity! sapa2 nk bg hadiah bg ja burger tu ok ;)


18. 7 orang blogger yang korang nk tag
farrazwift <----special person aku nak tag! lucky no. 8!!!

19. Cerita sikit blogger yang pertama korang tag.
Isma...isma...isma...peminat vampire yg tegar! twilight, new moon, eclipse, saga sampai kan diari vampire pn dia baca! hahahahaha....isma wo ai ni~ pandai x aku cakap cina??? ;p

Monday, November 22, 2010

this is my boss!

oh hari ini hari special untuk ana farhana (nama FB) atau nama sebenarnya Nurul Farhana Binti Othman.
kenapa aku nak tulis pasal mak cik neh dalam post aku kali neh?
jeng3x....rahsia! hahahaha

first time aku kenal si nurul neh masa minggu orentasi UMT.
malam first lepas kena divide into groups for LDK. disebabkan aku neh pemalu, just like previous post nurul yang tegur aku dulu.
dia tanya nama & dulu matrik mana. so, as far as i know that night she looks too matured with her age.
hahahahaha sorry la nurul!
kalau korang cakap kat aku nurul neh dah kawen pn aku percaya!
tapi aku nak state kt sini maksud matured tu bukan usia tapi gaya percakapan dia.
dia nampak sangat cool ya malam itu. hahahaha
so when the first time masuk kelas aku dh tak nampak si nurul neh.
mana nurul pergi?? no no....dia bukan tukar kelas or tukar course tapi bilangan pelajar dalam aku sangat la ramai
masa tu tak silap aku ada dalam about 100 students. for aquaculture course first year student. bapak banyak!
mana la aku nak nampak nurul kalo budak kelas dah macam tu ramai!!
tak pe2...masuk lab nanti mesti jumpa punya la mak cik tu.

dah masuk lab...ahaa tu dia nurul ku sayang! eh2 tak sayang lagi time neh hehehe
cess kerek (belagak + sombong) lak minah neh. did she still remember me?? hahaha bajet hot la sangat kn? rupa2 nya nurul neh kalau korang tak kenal dia betul2 memang macam bekeng bak kata orang ganu. kalau bahasa baku sombong. hahahaha...bila dah kenal sah korang penat duduk dgn dia. gelak memanjang! awet muda ok? nurul neh asal orang nogori tapi parents dia orang kedah. so memang kalau bergosip2 dgn aku she can speak kedah fluently jugak la.

walaupun nurul neh anak last tapi still dia tak terlalu manja macam yang orang selalu cakap: anak last MANJA!
dia sangat independent.
suka mengarah orang (hahaha pdan muka ko!)
suka makan pedas.
suka buat kerja sungguh2 tapi kadang2 last minute
seorang yang boleh diharap bab2 simpan rahsia (kn nurul?)
sangat tak tetap pendirian.
rajin.
malas.
hahahaha dah rajin pastu malas lak kn?
selalu masak kn untuk kitorang (thanks nurul!)<----sangat pandai memasak!
dia ada not so secret admire dan ramai yang dia admire kan. (paham x?)
suka ajak aku g pantai.
suka melalak kalau dulu lagu shahir af tu apa embun2?
she's a good listener.
dia aka layan je korang cakap even dia malas nk dengar. ;p
dia kadang2 boleh jd mcm mak2. tu yg aku cakap mcm orang dh kawen.


oh nurul tiba2 aku bluurr nak tulis apa pasal ko laa. so sapa2 yang nak tau pasal nurul neh....boleh la bertanya kepada cik cute miut a.k.a mekni (thats me!)
hahahaha apa la aku merepek tengah2 hari neh????

ok i'm done with it! *wink*

Saturday, November 13, 2010

25 Things That You Should Know About Me

hahahahaha...ari tu cakap xmo blogging sampai abis exam. cakap tak serupa bikin. wahahahaha....well thats me lor~ i can't stand reading my friends blog and my hands are so gatal nak menulis kat blog yang sangat comel ini. buahahaha perasan sekejap!

aku sebenarnya bukan nak bukak sangat blog neh tapi dah mR. sMiLe tag aku nak buat camna kn? hahahaha alasan tak boleh blah.

so this is a little bit about me...

1. aku tinggal kat sebuah pulau yang kecil dan terperosok jauh nun di utara semenanjung Malaysia. hahaha terpencil tak?

2. aku suka merantau. aku suka belajar budaya orang lain. tak perlu ke luar negara untuk belajar budaya orang. Malaysia pn dah ada banyak budaya yang boleh kita lihat.

3. aku suka membaca. tapi jangan bagi aku nota atau buku pelajaran. 10 muka surat pun susah nak habis. -.-"

4. jap2 aku baru perasan, aku tak perkenalkan diri pun. hadoi....hai aku meknie. nice to meet you.

5. aku suka cakap. sangat. sampai satu tahap kawan aku suh aku diam untuk 5 minit yang bagi aku sangat la perit rasanya.

6. mak aku dan beberapa kawan aku cakap aku ada tone suara yang sangat annoying. hahaha haruskah aku buat operation?

7. sangat suka berleter. maybe neh la kot tone yang sangat annoying bagi mereka2. hahahaha sapa suruh tak mau dengar cakap aku. lalalala

8. sangat bencikan habuk. akibatnya, aku akan bersin and gatal lelangit. so jangan ingat aku mengada2 kalau aku tutup muka aku time sapu sampah atau cuci sawang.

9. ok aku mengaku aku memang ada resdung yang agak teruk sampai kena pantang makan seafood. tapi kalau fresh aku bedal ja.

10. laa baru sepuluh ka? aku suka makan dan masak. tapi tak suka kemas rumah. kenapa, ada masalah ka?

11. sangat suka menghabiskan duit mak bapak. hahahahaha...mak maafkan anakmu ini....

12. aku suka membeli; novel, novel grafik gempak starz, majalah interior design, kasut, beg, kek, chocolate (especially rocky), ais krim malaysia, gelang, baju, cute things to my adik2.

13. aku suka dengar lagu. english, korea, japan, malay, even hindustan pn aku layan kadang2. hahaha

14. seorang yang sangat pemalu lagi pendiam bagi orang2 baru. aku memang tak pandai nak berkawan. so kalau sapa2 nk kawan dgn aku dia kena approach aku dulu la haha

15. berat mulut nak cakap dgn guys. bukan sombong tapi tak biasa nak meramah mesra tak tentu pasal. exception for my classmate k???

16. anak mak. panggilan kawan aku. so what? memang kena dengar cakap parents kan?

17. suka pendam perasaan. tak tau nak marah or tegur salah seseorang. takut nak guris perasaan orang lain tapi last2 sendiri yang terguris. thats why this blog was set up.

18. sometimes can be paranoid. but not that serious laa.

19. aku tak suka nak mengarah orang sebab aku tak suka di arah.

20. once aku pernah nak jadi arkitek. siap nak bukak company sendiri lagi hahaha. tapi at last insyaAllah will be aquaculturist.

21. tengah pasang angan2 nak beli mini cooper carbio or beetles. smart siot~

22. orang cakap girls suka bunga and chocolate. excuse me, not me ok. i prefer mini cooper than a rose. hahaha

23. lost jap....tak tau nak tulis apa.....oh i tend to have short term memory lost. somtimes.

24. ahahh...you better watch out. aku suka observe people around me. first impression sangat penting. kalau buruk masa first time aku jumpa, buruk la sampai bila2. hahaha nasib la.

25. yeah at last.....aku suka ada kawan banyak2 sebab.....aku suka la! hahahahaha sapa2 yang tak puas ati pasal aku jgn laa marah. nobody perfect kn? aku pn tengah belajar accept people the way they are. bak kata ust hasrizal Erti Hidup Pada Memberi~

fuhh habis pn even tak tersusun langsung aku tulis. biaqla, my blog my suka la..hahaha...dengan ini aku dengan suka relanya men'tag' beberapa blogger kesukaan aku;


alaa baru nak tag faten but then she done it already.

p/s: "Once you have been tagged, you are supposed to write a note with 25 random things, facts or goals about you. In the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tags you. If I tag you, it’s because I want to know you more."

Tuesday, November 9, 2010

salam perpisahan

sayonara
pemergianku ini bukan kehendakku
tapi apakan daya
kudratku belum cukup kuat
jadi aku pergi buat seketika
demi perjuanganku di medan perang
doakan aku supaya selamat pergi dan selamat pulang
InsyaAllah panjang usia kita ketemu lagi

p/s: wahahahaha abis exam kita blogging lagi...!!!!  ;p

Apa Hebatnya Solat Di Awal Waktu? | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Apa Hebatnya Solat Di Awal Waktu? | iluvislam.com + discover the beauty of islam

org yg minat photography mesti perasan....hah hazwan betol x? hehehehe

Kesan Zikir Terhadap Otak | iluvislam.com + discover the beauty of islam

Kesan Zikir Terhadap Otak | iluvislam.com + discover the beauty of islam

back to basic means BACK TO ISLAM (^^,)

Wednesday, November 3, 2010

FINAL dh dekat....

salam,
makin dekat ngn exam makin kemaruk lak nk meronggeng ngn member -_-" apa nak jadi ngn aku neh???
semalam, dengan alasan nak beli tiket balik raya haji, aku, sha, nurul, sara & jeng jeng jeng ahli baru ronggeng AZRI hahahahaha.....sangat la kebengongan sebab nak meramaikan ahli jemaah so that duit sewa kereta dapat dikurangkan. azri neh boleh dikategorikan sebagai budak yang agak skema lam kelas aku masa mula2 kenal dia but then he's not that nerd!!! maaf kan aku azri~

perjalanan dimulakan dengan membeli tiket bas: SP BUMI rm55 utk VIP seat ke Alor Star.
*agak2 kalau aku pakai safi rania gold dapat x harga warga emas???*

selesai beli tiket, kena isi perut lak. dah macam bunyi keroncong untuk ana dah senah oii~
nak makan kena cari port baik2 so kitorang berkelah kt tepi pantai batu buruk. kepada isma and midah maafkan aku lupa nak jemput join sebab lapaq sangat time tu hahahahaha...nanti kita date ok? tengah sedap2 makan ternampak lak sepasang kekasih yang dari jauh macam ku kenal tapi di mana ya? ahaaa budak klas aku rupanya! hahahahaha kantoi....!

dah kenyang mana mau pigi daa....shopping la! wah sangat shopaholic ya aku ketika itu nasib baik duit tak banyak kalau tak abis satu giant aku borong (kat sini ada mydin n giant je). nak wat camna dah lama x keluar meronggeng2 neh. i got my first shawl *wink*

habis ja shopping apa lagi jom ber lalalalalalala~
lepas la jugak kempunan si nurul nak pegang mic. dah jadi justin biebir lak mak cik tu. hahahaha

macam biasa maghrib ditunaikan di masjid kristal yang sangat colourful di malam hari. satu hari jalan memang sangat masyuk! cuaca lak ok laa...cerah n hujan la kejap time maghrib tu, yela kt sini hari2 hujan. overall terima kasih kepada supirku sayang sara bersama co-pilot; supirman (azri) dah bawak ronda2 KT and nurul plus sha sebab menceriakan hidup aku semalam. ok sekarang back to STUDY!!! ;p