There was an error in this gadget

Sunday, June 26, 2011

FT Island - Hello Hello MV


i've been addicted to this song since last night. i can't get my lips off saying "nan Hello, hello
Oh, neon Goodbye, goodbye lalalalalalalala~"

ENJOY! ;)

Saturday, June 25, 2011

The Best Trip Ever!

siapa cakap internship kat local area tak best? siapa cakap internship kat government cikai-cikai je? siapa cakap internship kat ikan hiasan tak ada apa yang best? siapa yang cakap macam tu korang memang rugi la. sebab apa? sebab internship kat Pusat Ikan Hiasan Enggor (PIHE), Kuala Kangsar la yang paling best! thanks to semua staff kat PIHE sebab bagi peluang dekat kitorang yang hanyalah pelajar praktikal untuk menghantar anak ikan sampai ke Putrajaya. ok first timer macam aku neh memang anak rusa masuk kampung jugak laa. tapi neh memang tak semua dapat rasa beb. *TADA*

wey kitorang hantar ikan ke rumah PM kot!

muka klasik nasional je kan -.-"

caddies najib hahaha

tak dapat amik pic dengan najib. amik je la dengan en. halim XD

bajet panorama indah la deorang neh hahaha

en. halim tengah berangan minum teh dengan najib hahaha

salah satu kolam ikan koi di rumah najib. awat mata abg lin tu?

tak tahu nak gambarkan macam mana punya cantik garden kat sini

i-city di rumah sendiri. terbaik la najib!

oh neh staff paling sporting kat PIHE. love you en. halim!

sorry la takde plak gambar kolam yang kitorang supply anak ikan koi tu. ye la masa tu tengah terpukau dek kebesaran rumah our PM. dah la besar. cantik plak tu. kolam ikan tu pun cantik. nanti aku try cari kat kamera office, rasanya abg lin amik kot picture kat situ. kitorang bagi anak ikan koi tak sampai pun 200. padahal yang diminta 500 ekor yang saiznya 1 kaki. gila kau mana nak cari banyak-banyak tu kat kolam sini? dah la baru je hantar 300 ekor kat sekolah mana entah hari tu.

tapi worst part kat trip neh, kena stay kat workshop 4 JAM!!! yes terus cancel trip ke Koi's Farm hari tu. siap van tu pun dah pukul 4 lebih. muka masing-masing dah ketat sebab penat tunggu. tapi kan baiknya hati en. halim and abg nizam sebab bawa kitorang pergi Alamanda~ sebelum pergi workshop tu memang dah janji nak bawa jalan-jalan Alamanda dulu before heading to farm. tapi malang mana ada bau kan? thanks to all of them dapat juga aku merasa pergi Alamanda. hehehehe SAYANG KORANG BANYAK-BANYAK!!!

picture sebanarnya banyak tapi neh je yang aku boleh upload pakai broadband yang dah exceed limitnya -.- so sampai sini je la ye people? adios amigos~

Thursday, June 23, 2011

Entry Nak Berjiwang-jiwang Je Kan??

hahahaha ok lately i'm in macbeth mood. i mean i'm in a shakespear mode. you know, poems. aku neh kadang-kadang terfikir gak, kenapa aku tak amik je kelas literature masa nak apply universiti dulu eh? hahaha macam-macam nak jadi. miss shakespear laa. miss architect laa. tapi last-last jadi miss aquaculture je hehehe. enjoy people! ;)

if you love somebody,
let him free.
if he turns back to you,
he is yours.
if not,
he is not meant to you.

LovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovE

but it hurts you when
somebody you love not meant for you.
time will heals your heart
but the scar will remains forever.

LovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovE

knock knock.
who is it?
its me. love.
i'm sorry you can't come in.
why not?
because i still can't get over him yet.

LovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovE

love doesn't have begin with or an ending
because love is continuously.

LovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovE

love is funny
love is reality
love can make sick person become healthy
just like snow white and her prince.
love is navigator
just like cinderella and her missing glass shoe.
love is sacrifice
just like romeo and juliet.
love can make you happy
just like you and me.

LovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovEloveLOVEloveLovelOveloVelovE

Sunday, June 19, 2011

I Tried It Already!


oh ya, yesterday i had my brunch at pizza hut. its been almost a month that i'm craving for it but i have nobody to come by with. last-last makan sorang-sorang jugak T_T duh. so gilo ko apo den nak abiskan semua benda atas meja tu??? i ate half of the pizza then pack it home. so today, i had my breakfast with it. actually i've seen in a show where Alex and Shinae had their dinner with pizza and milk. wasn't it too fulled to eat pizza with milk??? well, i've tried it just now and all i can say is i don't think lunch is needed for today. -_-" kepada sesiapa nak rasa nak diet tu boleh la try diet neh. have your lunch with one piece of pizza and a glass of milk. i recommend choc milk for stuffiness tummy after it. hahaha

see you still can have your pizza even you are in diet. toksah la nak berdiet ikat perut wey, aku dah try tak menjadi pun hahaha. so now aku rasa lebih baik work out more with balance eating habit. semalam baca tips on diet untuk kurus from Fatin Liyana and dia pun cakap no need to starve dear. have a complete meals but keep it in moderate way. neh tak nasi letak 4-5 senduk tapi sayur letak 2-3 sudu kecil. daging letak sama banyak dengan nasi bagi 'balance'. -.-"" walk more kalau korang jenis kaki macam aku. aku tak pandai jogging. it still burn out your fat even if you just walk tapi kena jauh laa. setakat jalan 5 minit peluh pun tak sempat nak keluar! *cakap kat diri sendiri*

ok something hit my head just no because i just realized i need to fed that small little fish and i just remember it . yes just now at 12.30 pm!!!! patut ke aku pergi? sayong-enggor bout 15 minutes. nak kena pergi amik kunci dulu kat En. Ramli. malu dow kang dia ingat aku bangun lewat tapi memang pun! pastu nak patah balik ke bengkel. bagi makan then pergi balik rumah En. Ramli bagi balik kunci bengkel. oh sangat banyak kerja nak kena buat tu! haruskah? haruskah aku pergi????

reasons no ned to go;
-anak ikan semalam memang dah 95% nak mati or memang dah mati.
-anak-anak ikan yang lain belum hatch.
-yang dah hatch pun still ada yolk sac lagi

so do you think i still need to go??? please~~ sangat malas nak keluar panas-panas camneh -.-"

Howdie How How People!

title entry entah apa-apa -.-" sorry.

forget.forgetful.forgot already what should i write. lately, me becoming forgetful. yes forgetful girl. duh, i hate being like this.

- i always forget to stop being used by people.
- i don't even remember how to stay up all night except for tonight.
- i can't remember my own age. am i getting older right now? i keep thinking that i'm just only 19.
- hey what is the main topic of this entry?

see i'm getting older and older right now. i need to eat lots of raisins i think. oh i missed those day when my dad when back from his 'umrah & ziarah', my sibling and me busy checking up what did my dad bought. dates, raisins, olive pickle and he once had bought saffron.

have you ever felt that you had been forgotten by those people you love? me? oh yes recently. out of sight out of mind. i do agree with that statement lately. i heard that words before but still i said it won't happen since we got technologies to connect with whoever we want right? but it won't happen if its only you who really put them in your mind while they; other people already put you aside. oh yeah just like that. orang melayu cakap "habis madu sepah dibuang". T_T sobss

there's only one girl. yes only her who's checking up on me. "hoi" she buzzed me on my nokia. she always made my day. honestly, i will never regret knowing her for the rest of my life. just say whatever you wanna say about her. i know her deeply from my heart. she never forget me. *shed my tears away*

oh my. another 3 weeks and its the end of my internship. how fast! huhuhu i'm gonna miss En. Halim and Nora's family *Nora actually a cat, name it from Nora Elena ;)* i'm gonna miss them so much coz they are really good people. i'm gonna miss the fish spa where it is my favourite place to go for a rest. oh my i'm gonna miss a lots of things here. my new housemate. anis and rozie. i hope we'll be friends forever!

ah out of topics again. maybe its time to go. its already 2.20 in the morning! ok enough young lady its time to sleep. sweet dreams peeps! adios amigo.

Saturday, June 18, 2011

Oh Daddy Its Your Day!

Abah, yes i call my dad 'abah'.
he is a man who i really respect with.
even though he doesn't said it out loud
i know he loves me.
every time i went back home
he bought my favourite foods;
durian
fruit lassi
ikan bakar
mutton
he never say no
if there is no ikan bakar at lunch
there will be ikan bakar for dinner.
he never makes me felt disappointed.
he will always make me feels like i'm her favourite daughter ^__^

when i was 5;
"Abah, nanti balik kursus abah beli anak patung nah?"
*tada* a beautiful doll with a pretty dress in a box for dear daughter.
when i was 8;
"Abah, nak teddy bear untuk birthday!"
*blink* huge yellow Tweety instead of teddy bear for her lovely princess.
when i was 13;
"meh Abah tulis nama Nie kat beg baju, hanger dengan barang-barang lain bagi orang lain tak tertukaq nanti"
when i was 18;
"kenapa Nie apply matrik jauh-jauh? nanti susah Abah nak p tengok kalau jadi apa-apa"
when i was 21;
"Abah, susah la nak p klas malam or test bila weekend"
*ting* honda wave KBM4652 was bought to her.

what words should i write?
there is no more word to type except
THANK YOU.
INFINITY of thank you Abah for your endless loves
you always there for me
even i'm far away from you.
there no other father that will replace you.
you are the only Abah in my heart.
Selamat Hari Bapa, Abah.


Saya Sayang Abah Saya!

Monday, June 13, 2011

Practical:: Its Play Time!!!


neh aku compile pictures time practical


neh pulak pictures of me time gila duduk rumah sorang-sorang on weekend.

aku pun tak tau tujuan asal aku update blog neh hari ni. haish mind confusion time lunch break neh. well hari neh En Ramli belanja me rebus and all I can say is SODAP!!! sampai dia sempat perli aku "makan sampai abis yani...?" -.-" dah En Ramli belanja mesti la saya makan sampai habis. hahahaha. esok aku dengan kak syuhada nak pergi pekan karai lagi. hoh boleh beli peneram! weeee ok la nak masuk kerja balik. adios migos!

Sunday, June 12, 2011

When A Girl Fall In Love

When a girl fall in love,
She lost her heart.
She lost her sleep.
She lost her appetite.
She lost her soul.
But when a girl fall in love,
She gets a big smile on her face.
She gets a new dream that sweet as candy.
She gets happiness in her eyes.
Why? Because she gets a new guy in her life.
Thats what happen when a girl fall in love.

p/s: nak test font baru sebenarnya hehehe

Pekan Karai a.k.a Pekan Zombie Kampung Pisang!

well happy hati neh at last dapat jugak jejak kaki ke kampung pisang dalam cerita mamat khalid. ok fine suka hati korang la nak cakap apa tapi aku seronok dapat tau pasar karai tu tempat deorang berlakon scene awie kena kejar dek zombie dalam cerita zombie kampung pisang. hahahaha pasneh aku nak cari warung pak jabit plak. thehehehe

so neh ada la sikit-sikit picture kat pekan karai. aku pergi pekan karai neh pun sebab teman kak syuhada, puan siti and marry pergi pasar sehari. best gak pasar kat sana. macam pasar malam tapi banyak barang deorang jual. bukan makanan je, ada barang kemas, barang basah, barang antik, pakaian, pokok bunga and yes there are lots of food stalls yang full with people in there. kak syuhada and marry beli rojak *pasembur* aku tak pulak rasa tapi tengok kuah de perghh mengancam kot! nanti aku nak try laa.

ada gak pic puan siti *baju kurung*  hehehe

see ada jual pokok~ 

 yang neh nak cakap barang rare pun boleh, sikit-sikit laa

 hah marry, you tunggu rojak punya picture uploaded! ;)

ini la Pekan Karai. kecik je.

ok la ini je aku nak tulis. entah kenapa tiba-tiba tangan neh semacam je. tak reti nak mengarang ayat. tunggang langgang je ayat aku. huhuhu. tak pe la, nanti aku tulis best-best sikit eh. oh ya, semalam punya game terengganu menang! peteh ganu peteh! hahaha adios amigos~

Congratez to All My Friends!

entry hari neh tak ada kena mengena dengan piala FA semalam di mana pasukan terengganu menang. peteh ganu peteh! hahaha entri orang jeles sebab kawan-kawan dia ramai dah bertunang or dah selamat diijab kabulkan. dah la jeles orang lain kahwin, tak boleh nak pergi pulak kenduri kahwin diorang. waaa benci-benci...nak merasa jugak nasi minyak kawan sendiri~~

disebabkan aku tak dapat nak menghadiri hari-hari bahagia kawan-kawan yang dah berumah tangga, so aku nak dedicate kan lagu neh buat pasangan raja sehari. enjoy!

We’re here on this special day
Our hearts are full of pleasure
A day that brings the two of you
Close together
We’re gathered here to celebrate
A moment you’ll always treasure
We ask Allah to make your love
Last forever
Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.
From now you’ll share all your chores
Through heart-ship to support each other
Together worshipping Allah
Seeking His pleasure
We pray that He will fill your life
With happiness and blessings
And grants your kids who make your home
Filled with laughter
Let’s raise our hands and make Dua
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
وجمع بينكما في خير
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fee khair.
Barakallah hu lakuma wa baraka alikuma
Wa jamaah baina kuma fii khair.
بارك الله
بارك الله لكم ولنا
الله بارك لهما
الله أدم حبهما
الله صلّي وسلّم على رسول الله
الله تب علينا
الله ارض عنا
الله اهد خطانا
على سنة نبينا
Let’s raise our hands and make Du’a
Like the Prophet taught us
And with one voice
Let’s all say, say, say
بارك الله لكما وبارك عليكما
Barakallahu Lakuma wa Baraka alikuma

credit to: 
http://www.islamiclyrics.net/maher-zain/baraka-allahu-lakuma/

p/s:: semoga bahagia wahai teman-temanku!

Sunday, June 5, 2011

[HD] Kim Jong Min (Koyote)- Oppa Find Strength MV


remember teaser Jong Min Oppa that day? so this is his new song. ENJOY! ;)

Saturday, June 4, 2011

I Wish I Could Have...

I wish I could have a man that accept me the way I am
I wish I could have a man who patiently listen to my heart
I wish I could have a man that will lead me to the truth
I wish I could have a man who will always love me forever and ever.

You don't have to be rich to be with me
You don't need to have a good looking face to fall in love with me
You just have to be Mr Good Enough guy for me
because I know Mr Perfect doesn't exist actually.

I wish to have a beautiful evening walk with the one I love one day
I wish I could have cute little children running freely in front of my house
I wish I could have a long meaningful life with you as my family
I wish that I didn't wish too much for my life.

p/s: I wish I can meet you now~