There was an error in this gadget

Saturday, April 30, 2011

LOVE is in the air~~ ^__^

People tend to fall in love, but they actually don't even know what does it means by love. 
What does it feel to fall in love. 
Most important thing is, they don't even know they fall in love!
Some people try to find their so called 'Prince Charming', until they forgot their soul mates are actually in front of their eyes. 
Unfortunately not wearing any crown or riding any white horses. 
But who cares? as long as you love them, they will be your forever after true love for the rest of your life. 
Yes dear until the the and of your life!

http://photobucket.com/home/jinaalmighty/index

http://photobucket.com/home/MetaLxKitteNxRawR/index

http://photobucket.com/home/MRS_SOMERHALDER/index

p/s: mood for Prince William kena kebas dek Miss Catherine Middleton! hahahaha

Thursday, April 28, 2011

Kegilaan Mengedit Picture Telah Kembali~~

pergh...dugaan minggu exam. neh la hah, menda apa lagi?? pantang betul aku tengok gambar selebeh-selekeh. haish rimas aku dibuatnya! hahaha gila pa meknie neh bukan nak study tapi dok men edit gambar. aku rasa aku salah masuk course la kat UMT neh.






adik-adik aku la photographer sebenar~ huhu


my favourite pic!




err tissue please?




masa neh first time pakai picnik!




of coz la sekarang dah kurang aktif meng 'edit' gambar sebab aku dah tak dak software adobe photoshop...but no worries! aku dah ad GIMP so as far as now aku suka lagi pakai benda alah neh plus aku suka pakai photoscape lagi untuk touch up2.

aku suka gambar yang cerah, bright colour, cheerful colour. tapi kadang-kadang aku suka edit gambar tu jadi ala-ala vintage laa konon walhal tak menjadi sangat pun! hahaha apa susah touch up ja pakai cross process kat photoscape or picnik....hahaha

sorry la aku tak dak camera-camera dslr bagai bro nak snap pic cantik-cantik so aku edit je la pic mana-mana aku berkenan. nak bagi bright ka. nak bagi vintage ka. nak bagi nampak kulit flawless ka. nak bagi nampak kurus pun aku tau. hahaha oppsss pecah rahsia~ aku pun tak tau hujung pangkal pasal apa aku updaate hari neh hahahahaha. ok la nak makan ais krim. bubai dears~

Sunday, April 24, 2011

Kim Jong Min Oppa! T_T

salam sejuk ala2 peti ais dari ruang legar Pustaka Sultanah Nur Zahirah PSNZ, UMT. hahahaha oh yeah aku pergi library hari neh! tahniah tahniah tahniah MEKNIE sebab menghabiskan masa dengan melayari internet tanpa batas -.-"

ok, alang-alang aku berfoya-foya aku sempat tengok teaser solo debut song from my 2 days 1 night oppa, jong min oppa! omo, very sad song. stay strong OPPA!!! huhuhu dah lama aku tak tengok oppa since kt ganu aku tak ada tv tambahan lagi siaran Astro. nak tengok kt youtube hampeh laa. tak ada feel orang kata. hahaha


Click to see Video -->Oppa, Stay Strong!

Kim Jong Min is a member from Koyote group. he is such a funny guy as i can see from X-man, 2 Days 1 Night & Love Letter variety shows. he got a good voice even he always seen as a bit dummy and clumsy! waaa nak tengok Jong Min oppa dalam 2D1N!!!!!! ada tak siapa-siapa ada 2D1N clips????


Friday, April 22, 2011

Gambar Pasport Kegemilangan!

salam hari jumaat yang panas terik di kg. gong badak, kuala terengganu, terengganu. hambik kau panjang alamat umah aku! wey panas-panas neh sodap jugak kalau nak melantak ais kepal 2-3 mangkuk. hahahaha ais kacang oo ais kacang~~

berbalik kepada tajuk sebenar. aku nak bertanya dan ya aku perlukan jawapan jujur ikhlas dari anda sekalian. soalannya berbunyi begini:
soalan 1:: "adakah anda sedang pernah bercinta?"
sila jawab soalan seterusnya jikalau anda sedang pernah bercinta.
soalan 2:: "adakah anda ada pernah menyimpan gambar pasport pasangan anda di dalam dompet?"
soalan seterusnya hanya boleh dijawab sekiranya anda menjawab YA untuk soalan di atas.
soalan 3:: "kenapa mesti gambar pasport? kenapa bukan gambar biasa yang berukuran pasport? kenapa mesti gambar latar belakang biru@putih@merah? kenapa? kenapa? kenapa?"

soalan neh berlengar-legar di mindaku tadi lepas housemate aku wanie cakap gambar bf dia pun gambar pasport ada dalam dompet. so aku musykil...kenapa mesti gambar skema magma pasport???? and why must you guys put it in your wallet or purse???

ce cuba korang bagitau aku sikit....?

neh aku sisipkan contoh-contoh gambar pasport kalo korang tak macam mana gambar tu.

miss jelita hahaha XD
en buah epal oren

en macho HANCOQQ

hincik SENYUM :)

cik kawasan pink

p/s: jangan marah ye kawan-kawan....saja nak letak gambar korang. nanti-nanti rindu buka je blog neh
hahahahahaha~

::gadis di dalam dilema::

Wednesday, April 20, 2011

Bila Aku Dilanda Kebosanan

Love,
Falling in love is not a crime,
Its nature that no one can change.
It happens between two people; man and woman,
Nothing weird.
I told you its came naturally.
Normal scene.
But,
People who fall in love made it weird.
Abnormal scene.
They lie to each other,
Hurting each other,
Make girls cry all night,
Tear up guys heart.
They, these people don't fall in love
But,
They played with love.
In the end, they hurt their own heart.
Broken heart, just like the fragile glass.
Please,
I beg people out there,
Love your loved one sincerely.

p/s: aku dah gila. tolong aku, tak larat dah nak ngadap nota!!!!!

Monday, April 11, 2011

::mode::nak periksa dah wey!

mak.....abah....cheq nak pegheksa dah....! haaa mokalo dah keluaq bahasa kedah aku ampa nak kata apa lagi???? hahahaha rindu aihh nak balik ghumah! -_____-"

oh yeah seronoknya nak exam dah! (muka dah macam tupperware, plastik!) study tak abis lagi. mini projek tak settle lagi. report ada lagi tak hantar. *very big big SIGH*

mak, tak mau periksa boleh dak? mak antaq nie pi umt suh buat apa tak tau? lupa laa mak. tak payah pi periksa laa nah? mau kena sedas dua das penampaq pak aku baru nak tau langit tu ada berapa lapis. haishhh

hadoii laa...time nak exam neh kalau aku mengadu kat mak aku sahih la mak aku cakap "mak masa kat universiti pun macam tu la sayang....". omma, saya tak rajin macam mak. saya malas nak jumpa lecturer tanya-tanya soalan. saya jumpa pintu bilik pensyarah ja, pi letak assignment atau report pastu balik. huhuhuhu

saya sangat la malas nak meneruskan mini projek seaweed yang kini telah pun dinaik taraf menjadi mega projek bagi student yang mendaftar kursus ini. tobat wey aku tak mau tengok dah benda-benda yang berkait dengan kultur rumpai laut!

owh sekarang saya sangat gila. !@&*&%$#$%^&^% lepas exam nak kena undergoes Latihan Industri pulak. okay say hello to Enggor baby! hahahaha tak tau la boleh survive ka tak kat sana nanti. Ya Allah Kau permudahkan la segala kerja-kerja ku.....Amin....! aku memang minat ikan hiasan sejak masuk UMT, so by hook or by crook aku nak jugak belajar tentang ikan hiasan. so atas nasihat kawan-kawan aku, aku apply LI kt sana (pusat ikan hiasan). minta-minta laa aku senang buat kerja kat sana ^___^

okay la. cukup kot takat neh. apa-apa nanti aku update lagi ye. daa~~

Wednesday, April 6, 2011

Aku & Mereka

aku? aku bukan sesiapa yang boleh dibanggakan. aku hanya insan biasa.

mereka? mereka juga bukan sesiapa bagiku, cuma terdapat satu ikatan antara kami. ya ikatan PERSAHABATAN.

tapi ikatan itu semakin longgar. mungkin aku lupa untuk menyimpul ikatan itu SAMPAI MATI. kerna itu ikatan tersebut semakin longgar.

mungkin juga ikatan itu dibina secara TIBA-TIBA. sampai terlupa memilih tali yang KUKUH untuk mengikat ikatan ini.

atau mungkin sudah terdapat TERITIP pada tali ikatan kerna sudah lama TENGGELAM di dalam arus masa yang semakin hari semakin cemburu dengan KAMI.

kini TIADA lagi gelak tawa antara KITA. tiada lagi senyuman IKHLAS terukir di bibir. tiada lagi MANISNYA PERSAHABATAN kita.

::mode:: lagu Fauziah Latiff - Dia

yeah terbongkar sudah LAMBANG ANEH!!

ok nice shot meknie! sah confirm honto betul lambang mengong tu teaser dari celcom. kalo korang tak percaya dah boleh bukak laman web neh KOLONY yang baru ja dilancarkan hari neh. ok fine patut la aku ada baca tunggu 6th April nanti. -_____-" grrrr

apa-apa pun semua neh agenda ja bak kata Mr. Lamka semalam (wey tengok2 aku letak nama ko hahaha; agenda2!). ok people, have a nice day! ^______^

Tuesday, April 5, 2011

Lambang Infeksi Yang ANEH!

Assalamualaikum. sorry no salam satu malaysia what so ever sebab cikgu aku masa sekolah tak ajar benda tu. haha. ok this time title post tak boleh blah punya serious. ok guys lets get into serious mood!

semalam setelah sekian lama tak menonton televisyen serta membaca surat khabar....aku nampak iklan simbol pelik kat TV3. aku pun bak insan yang suci murni serta penuh tanda tanya menyuarakan suara hati aku.

SITUASI:: KEDAI MAKAN XX

mekni:: wani mende tu tadi lam tv?
wani:: mende? owh simbol infeksi tu ke?
mekni:: infeksi? mende tu?
wani:: alaa...yang orang cakap alien nak datang la...virus la...
mekni:: alien?? aish tipu laa...mane ade alien2 neh. mu tengok katne?
wani:: abg beautiful nara la....
mekni:: "eh aku je ke yang tak tau mende neh??"<----monolog dalaman

balik dari kedai makan terus aku suh wani buka blog beautiful nara. ohoOo sekali tengok macam boleh edit je pic trafic light tu. tapi kalau video pulak macam mana? ce cite ce cite ce cite! aku pun tak puas hati setakat tengok satu site ja. so aku pun tekan la link yang abang nara bagi. "Lambang Misteri" nama blog tu. lagi satu punya link tak ley bukak. -__-" aku pun belek-belek blog neh. hhmm....blog neh tak la sefeymes blog abang nara or blog obe(blogserious). follower pun tak ramai. isi dia pun banyak picture simbol pelik tu je. not more than that sebab the mystery is still remain unknown. hahaha bajet misteri nusantara.

by the way sebenarnya aku nak tanya. if there any of you yang pernah dapat text mesej by phone yg dari anonymous (tak la sangat sebab sender dia berbentuk 5 digit number kot) yang about infeksi? hari tu dalam kelas tiba-tiba ku dapat mesej cakap there is infection attack and how unfortunately text tu takda dalam memory phone aku bila aku tutup mesej tu. cuak takut kena virus aku tanya member aku dia dapat tak mesej tu and yes one of my friend also got the same text. a week after that i got the sequence text from previous message but this time boleh pulak dia tulis kalau nak hantar ke rakan sila taip >no telefon< bla...bla...bla.aku tak ingat dah. WTFJIT [whatthefunnyjokeisthis]????????

ce cite sikit kalau korang tau pasal benda neh. it is just a prank or what? sebab aku dengar citer neh teaser celcom. venue benda neh semua kat malaysia ja. kalau betol la it just a stupid teaser siap la korang aku boikot line talipon tu!!!!

blog pasal infection symbol:: http://lambangmisteri.blogspot.com/



p/s:: tapi kan, video sampingan dalam blog phreak-id tu gila fake! baca script ka apa? huhu

p/s/s:: apa2 pun malam neh yang pasti test 2nd seafood ada hahahaha

Monday, April 4, 2011

::mode::Honey & Clover Time!!!!

soo sorry guys who waiting for my dinner's pic. still not in uploading picture mode. ok la aku upload satu ja dulu. omputih kata appetizer. hahaha disebabkan kerja yang melambak-lambak aku tak start fokus on final exam study lagi. huhuhu tak suka tak suka ta suka!!!!

puas hati??

ok banyak benda jadi lately. malas. sangat malas dan sangat tak rajin nak ke kelas. yang pasti aku rajin sangat check inbox kat facebook aku. hahaha ada dua sebab.
1- beli baju online! dah dapat! seronok!
2- eheemmm this one is ttuuuuttttt! hahahaha

tengah syok layan honey and clover sebab aku suka sangat tengok morita yang sangat ceria. mayama yang cool dan hensem. yamada yang pandai buat tempayan bak kata bahasa aku. takemoto yang agak clumsy. and this is my favourite one, hagumi yang tersangat la cute! hahahaha ok cukup semua watak utama. hahaha. to people yang dah bosan tengok cerita cintan cintun yang kita dah boleh agak ending dia, aku syorkan tengok drama anime neh sebab cerita jepun neh kalau tak ada moral such as hardworking memang tak sah.





so very inspiring anime for me. its about friendship too! best tau tak???? suka hati aku la nak cakap best ka tak. hahahaha. kalo nak tengok cerita neh yang bukan anime pun ada. in japan and also in taiwan. better tengok yang jepun. tapi yang anime punya lagi best sebab sebab cartoon boleh buat macam-macam aksi hahaha merepek zcvbnvcxczxmnb.



ok baibai. nak tunggu wani and pergi makan. chau chau char kuew tiaw everyone!