There was an error in this gadget

Wednesday, March 30, 2011

::mode:: 21 GAN!!!

hehh takde nya aku nak sorok-sorok @ sembunyi dibalik nama orang lain. dah lama aku nak buat post pasal Mr. Gan neh. lantak kau la nak bukak blog aku ka. eh2 lagi bagus kalau dia baca. bajet the best method guy!

tengok-tengok intro blog dah start ngumpat Gan neh. mensii..mensii...mensiiii....tau!!! kenapa? tetiba aku rasa menyesal amik subjek kultur rumpai laut. bukan sebab lecturer dia strict. bukan sebab lab assistance bekeng. tapi sebab wujudnya insan yang bernama Gan (serious aku tak tau nama panjang dia). chooyyyy sangat ok insan ini! meh aku nak buat puisi sikit.

dia...satu-satunya insan yang menyelinap ke hati ini
dia...satu-satunya insan yang selalu di bibir ini
dia...insan yang pertama berani mengubah diari hidupku

setiap minggu akan ku habiskan masa bersamamu
setiap masa akan ku isi dengan umpatan mengenaimu
setiap detik aku terseksa dengan mu
setiap saat aku aku benci padamu!

hahahahaha puas hati aku. lab report macam nak gila suruh buat padahal aku rasa takde la susah mana pun nak buat growth rate tu. yang nak dihantar bukannya dalam bentuk excel tapi dalam bentuk word je kot -.-" dah tu sekarang tengah prepare buat MINI PROJECT yang aku rasa dah macam buat FINAL SECOND YEAR PROJECT yela sebab aku baru second year student! kalau si chaun(nama sebenar) tu dia cakap dah macam nak buat projek menara berkembar~ hahahaha.

semalam dah setel cari 20 biji tank 20L yang Gan tu nak. ntah mana aku nak susun tank-tank neh nanti time buat project. tiap-tiap hari kena buat nutrient uptake analysis untuk seminggu. ya, nutrient analysis untuk phosphate and ammonia. oh ya lupa semalam terima kasih buat sahabat-sahabat aku untuk sokongan MORAL masa aku tengah suka riang ria mencuci 23 tank. siapa insan berhati mulia ini? azrina luzpinkja, cumieappleorange, and adie the sabah boy. sokongan mereka telah diserap dengan baiknya oleh organ-organ serapan aku. terus aku bersemangat tenyeh tank semalam!

alaa time-time neh jugak laa tenet dengki kat aku! penat aku posing dengan shakila; project partner aku dengan tank-tank. huhuhu esok aku try upload kalau singgah library okay?

p/s: terus takdak mood nak update pasal trip n DINNER. wait ya girls~

Monday, March 28, 2011

1001 Memories~

okay readers, selepas bergelut dengan jet lag daripada trip KL aku nak kongsi sikit cerita trip aku last Friday.

1- sampai jugak la kan ke bumi Kuala Lumpur yang tak tau la apa yang hebat sangat tapi hebat la jugak dari daerah Kuala Terengganu. hehehe

2- oh ya, saya naik bas double decker you! cuba kome bagitau teman, universiti mana lagi yang ada bas dua tingkat ala2 london bas warna merah???

3- menyesala naik bas dua tingkat sebab tak sehebat double deck mara liner atau SP Bumi. no VIP seats to penumpang, sompit ya ampun nokks!

4- stay kat Pangsapuri UKM Taman Tenaga. quite ok for me and most important, aku dapat tidur dengan nyenyaknya~ -.- zzZZzz

5- pagi-pagi dah bertolak lepas makan nasi lemak. as a result perut memulas!

6- abis pusing-pusing and posing-posing kat pusat kuarantin ikan, bertolak ke KLCC! hoyeah, motif sebenar trip sudah tiba!

7- lunch with FARAH DINA and nurul, azri, sha, sarah.

8- shopping dress untuk dinner with FARAH, BETON n kawan beton DILA. hehehe at last dapat gak dress murah. RM33 je ok! ^___^

9- snap-snap pictures before heading to Terengganu. tido...tido...tido...dalam bas sempit. -.-"

10- sampai bumi Terengganu sambil otak semak dengan rumah masuk air time hujan aritu. lembek basah. nota lencun. baju yang baru ja ambil dari kedai dobi basah kena air bah. sabar..sabar...ujian ja semua neh :)

actually ada ja pictures trip aritu, tapi tenet neh saja nak sabotaj aku. huhuhu

Wednesday, March 23, 2011

..::Selamat Tinggal Romeo::..

salam readers (bajet ada la kan orang baca), dah lama aku nak update blog tapi disebabkan masalah emosi yang bertimbun-timbun jadi aku simpan saja niat murni aku tu. plus shakila dah pun post pasal deodorant so lagi sekali aku mati akal. hahahaha alasan!

so this time aku nak cerita pasal En. Romeo. alaa biaq la...aku pun nak jugak hincik romeo~ tapi romeo neh takda la sampai panjat2 castle nak jumpa aku. hahahaha. encik ROMEO atau omputih panggil My Mr. Little Crush. he is getting far far away from me. huhuhu sedih laa. lepas neh tak jumpa dah la Mr Killer Smile (hamboi banyaknya nickname!!). sapa pulak la nak bertahkta di hati ini? senyap balik la fragile heart neh. takpa. no worries. this is way more better than being dumped by someone. at least aku dapat send him with my whole heart and pray that one day aku dapat jumpa dia balik.

oh yes baru perasan (buat-buat terkejut) this is my 100th post in this blog!!!! hahahaha padahal aku simpan je semua niat nak update post semata-mata 100th post neh. hahaha. sempena 100th post neh aku nak tulis benda baik-baik ja. positive post laa lebih kurang.

1- lately mood shopaholic datang dengan mendadak. so aku sempat shopping sling bag even
dalam hati sebenarnya nak cari blouse untuk dinner.

2- first time nak try beli baju online. berdebar sebab tak pernah try. selama neh dok tengok blogshop telan air liur saja sebab baju-baju yang depa jual semua saiz Shakila bererti saiz S!

3- mood berjalan pun semakin melonjak sebab dua minggu berturut-turut pergi trip. last week jalan penang. khamis neh nak jalan KL pulak. oh KLCC here I come!

4- InsyaAllah, kat KLCC nanti nak jumpa beton & farah dina. gila rindu insan-insan ini!

5- ok jangan nak marah, trip KL kali neh pun aku nak shopping sebab aku nak buktikan teori shopping dapat kuruskan badan! hahahaha

ok cukup la kot list yang takda kaitan apa-apa pun sebenarnya -.-" aku actually nak lelapkan mata tapi apakan daya tarikan nak update blog lebih kuat dari segala-galanya. hahahaha. padahal tajuk post dengan isi post tak banyak kaitan pun hahahahaha~

now its time to say bye-bye as my eyes say hi-hi. damn, i don't even know why i felt so tired today. maybe because of the rain? ohohoho sleepy sleepy right now. oyasumi minna!

Saturday, March 5, 2011

Heart ::dup dup dup dup::

it's been a while i didn't write my post in english so i think that i should write this one with it.

how should i say this out loud? after more than a year my heart had opened up. for who? i don't even know who is it yet. but he had done a perfect combo job. i forget that brat but i keep seeing him everywhere. hahahaha silly me. my heart might burst out if i seen him right now.

who is him??? ah ah im not telling you guys. ngeeee~ oh my, i got test tonight but still have time to update my blog??? *sigh* ok guys need to get to my notes back. wish me luck with my test and have a great future life everyone! ::happy mode:: lalalalalalalalala~