There was an error in this gadget

Saturday, February 26, 2011

Happy Ending Day~

oh yeah today was a fairy tale but i didn't found any prince charming yet! but still rasa guilty kat ISMA & MIDAH sebab ingat nak celebrate birthday isma tadi tapi ada ja masalah nak kacau date aku dengan depa haiissshh!

today was my first time pergi Jom Heboh. jangan nak kata aku balik laptop okay!!! mana cukup bajet depa nak mai buat karnival jom heboh kat langkawi.i mean tak cerdik la depa nak buat kat langkawi sebab penduduk langkawi yang tak ramai mana tambah2 ramai anak muda remaja macam aku neh dok sibuk belajar over the sea. kalau nak ramai kena ajak orang ramai pakat turun pulau, mau tenggelam pulau tu padan muka. ramai sangat. XD

as my first experience to jom heboh, lupa nak sediakan payung sebelum tengah hari yang sangat panas terik tambah2 terik kat bumi terengganu darul iman neh. penetrate pi kat otak aku wey! even aku tak la buat kerja lagha pi melangut tengok artis2 yang tak menarik minat aku dok menyanyi. aku lebih rela melangut tengok keropok2 dan air2 yang sedap lagi sejuk yang dijual di karnival. hahahaha. sedap wey ribena sejuk2. sedap wey snack yang dicilok2 bagai orang tak pernah jumpa makanan sedangkan aku dengan shakila tak tau measurement sebenar yang perlu diambil. usai saja upacara memenuhkan beg london roll dengan snack, "tuan2 dan puan2 hanya dibenarkan untuk mengambil 3 kali sahaja". bhahahahahahaha nasib la pak cik. aku dah tibai satu beg london roll!

upacara click2 kurang sedikit memandangkan kamera cikai2 ja. aktiviti melewaq2 disekitar khemah jualan menjadi keutamaan aku, shakila dan adam. jangan tanya mana lagi kawan2 aku sebab deorang busy melangut tengok tomok. sori not interested. hahaha kalau faizal tahir nak gak aku tumpang melangut. ;p

lepas puas borong serupa mak cik nak jual kerepek/kain batik bak kata sha dengan adam, kitorang pergi melantak pizza hut. TERIMA KASIH tak terhingga buat dua insan tersayang *cewah dan2* ini sebab sanggup temankan aku melampiaskan idaman kalbu aku yang dah lama terpendam dalam hati. wahhh panjang lak ucapan penghargaan. hahahaha. dah lama wey teringin nak makan piza....nak makan ramai tapi apakan daya niat murni hanyalah niat yang tak kesampaian sebab pi makan piza bertiga ja. konon2nya mahal bak kata mereka tapi sama ja pi makan KFC or McD. mahai lagi makan prosperity kot wakakaka.

daaa....even tak dapat shopping untuk dinner nanti teman shakila shopping pun okay! aku beli bunga santekk 'black rose' nak pakai time dinner dengan shakila nanti. biaq la nak sama ka tak. blluueeekkkk jeles la tu ;p

well cukup dah kot. kepala dah berdenyut2 tanda suh berehat. wahhh kau? maksud aku dari tadi dok melangut Dr Asma ajaq apa pun aku tak ley nak tangkap berangan ja lebih. space out banyak2 sambil termenung. ok enough talking eh2 writing. nite2 readers ^__^. oyasumi. selamat malam. time to sleep now, close your eyes. try to think of tomorrow. lalalalalalalalalala~

::NO TITLE::

when i felt alone, you came near me
when people hate me, you love me
when all of them left me, you came sit with me
when i done wrong, you teach me the right way
when i cry all night, you came wipe my tears

you, the one who always by my side
you, the one who always make me smile
you, the one who really care about me
you, the one who will never betray me
you, the one who will always support me

i'm the only person who will remember you
i'm the only person who loves you
i'm the only person who will never forget you
i'm the only person who will always grateful to have you

please Allah, blessed these person's life until the rest of their life....

Mommy, Daddy, my family, Shakila, Farah Dina, Beton, Afidah and the rest of my friends~

p/s: i will always love the person who loves me. TQ

Friday, February 25, 2011

Too Many Things Too Count???

hahahaha ingat microbial ka nak too many to count, too few to count bagai? oit mana nak fikir pasal test yang Q up macam nak withdraw duit time gaji. omo trip class yang makin dekat. dua minggu straight kot! eh2 kejap....oh my, aqua dinner pun dah dekat! laa pendek jugak sebulan neh kan? -.-"

test yang tak sabar2 untuk dijawab:
1) ekonomi akuakultur
2) seafood safety and quality
3) second test seaweed [hopefully sejarah tak berulang!]

oh tiga ja pun test meknie. apa hampa ingat test tu masuk chapter 2-3 muka surat ja ka??? haishh. dah la tiap kali aku tengok nota ekonomi 2 baris dah menguap macam 2 tahun tak tidoq. makkk tak mau amik ekonomi dah pasneh!!!

mini project seaweed alhamdulillah dah siap PILIH. hahaha wey ingat suka2 ja ka nak buat mini project? neh pun aku pilih dari list yang Mr Gan bagi. tak kuasa aku nak perah otak bagai nak cari title. neh pun alhamdulillah sekali lagi maybe seminggu ja siap la project tu.

dinner oh dinner~ jangan gelak kuat2 @ pelan2 sebab this is my first time joining dinner course. ok last year tak dak duit tak dak baju cantik tak dak kerajinan sebenarnya. tapi bila tengok picture shakila yang cun2 dan santek masa dinner.....JEALOUS! hahahaha ok this year akhirnya aku dapat join gak. blluuekkk untuk sapa2 yang tak pergi this year sebab aku nak bolot semua makanan masuk perot tong drum yang aku sendiri pun tak pasti berapa kapasiti dia. hahahaha esok nak shopping ok!

trip this sem is the worse ever! awat? kenapa? why? purke? quando? eh silap tu bila -.-" sebab trip kali neh pi ari khamis balik jumaat. jalan kL dengan penang sekejap macam tu ja??? johor boleh pulak jalan sampai sabtu. haiipp2x babap satgi. abis kelas biotech sabtu malam tu ank nak tauk mana meknie??? waaaaa lupa lak ada kelas....Dr Asma....boleh la ponteng dua minggu....boleh la boleh laaaa~~

wey3x! sat nak tanya. best tak kalau pi trip ke sabah? sarawak ka? waaaa kalau duit banyak dah lama aku jalan sana. boleh jumpa azira busuk, boleh pi tengok orang utan, boleh pi tamu yang azira dok sebut2 dalam belog dia. bila duit nak banyak neh? hahahaha. esok nak beli tabung banyak2 lagi. satu untuk long trip vacation. satu untuk kasut marc jacob, satu untuk mini cooper and one untuk beg marc jacob sebab yang sekarang bakal diguna untuk baju dinner. *big sigh*

dah la....satgi lagi banyak aku merepek padan muka you all nak baca. eh2 ada ka yang baca? perasan lagi hahahahahahaha.

Thursday, February 24, 2011

Bruno Mars ::Grenade::

Easy come, easy go
That's just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss,
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked,
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I'm numb
Tell the devil I said “hey” when you get back to where you're from
Mad woman, bad woman,
That's just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had
And you tossed it in the trash

You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked
Cause what you don't understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same

If my body was on fire, ooh
You’ d watch me burn down in flames
You said you loved me you're a liar
Cause you never, ever, ever did baby...
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah, yeah)
Oh, oh
I would go through all this pain,
Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby;
But you won't do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no

credit goes to:: Bruno Mars Grenade lyrics found on http://www.directlyrics.com/bruno-mars-grenade-lyrics.html

Kalau Tak Boleh Tunaikan Janji Jangan Berjanji!!!!!

panjang lak entry post kali neh. ye aku tengah bengang dengan orang. yela tak kan beruang sebab kat terengganu tak pulak aku dengar ada beruang terlepas.

aaa lantak la korang nak cakap apa dengan aku, yang pasti aku cukup bengang dengan sesiapa yang suka berjanji kosong. ye aku tengah emo sekarang jangan kau nak pandai2 cakap putar belit dengan aku!

dasar manusia. tak pernah berpengang pada janji. menyampah aku! dulu kata lain sekarang kata lain. eh bukan lah, tetiba ja ada hal menghalang. menghalang waklu!! aish...lama bebenor lak aku tak emo kat blog neh. ye aku tau sebab ramai kawan2 aku dok mengekoq aku la neh. nak cakap pun kena bertapis dengan muslin cloth! benci!!!

dah lepas neh jangan kau cakap apa2 lagi pasal masalah kau dekat aku. hati, perasaan, duit, lapar what so ever just talk to your own buddy! i'm not your buddy what so ever bla bla bla bla anymore~ naik menyampah aku dengar excuse buatan kau. padahal dulu beriya janji &*&@&*$%&*(& kat aku. dah kang makin lama makin sodap lak aku memuntahkan kata@bahasa kesat kat sini. jenuh lak nak beli kertas pasir nak bagi licin balik.

Tuesday, February 22, 2011

Saya Rindu Insan-insan Ini~

tetiba angin lampau datang menjelma~

saya rindu nak hangout dengan insan2 ini di jaya jusco ipoh perak:
1) nurismalina
2) hamidah
3) nur syahira
4) faten syahirah

wey korang ingat tak lagi zaman2 PDT kt matrik??? best kan? ngeee~ berfoya2 dalam kelas sir shahar. bergelak ketawa dalam kelas biologi, bermalas-malasan buat tutor fizik *err aku sorang ja kot*, bersantai dengan ustaz saidi, bertutor-tutoran dalam kelas kimia cikgu faizul~ hahaha gila aku rindu saat2 kita bersama.

rombongan cik kiah XD

ingat tak time kita pakai baju kurung biru satu kelas? sir shahar tak mau jalan dengan kita sebab dia kata dah macam rombongan cik kiah? kena marah dengan En Jaga Perpustakaan sebab gelak kuat dalam library. -.-"

ingat tak lagi kita suka main prank call? buat2 ada orang call pastu suh la sapa2 jawab call tu. aku ingat lagi peanut lempaq selipar aku sebab dia kena tipu. hahahaha padan muka aku. isma, midah faten, dolly ampa ingat tak lagi?

midah ingat tak lagi ank buat ketuk ketampi sebab hutang dengan cikgu faizul?isma rakam dengan henset hebat dia? hahaha time tu henset isma paling heaven la. boleh buat video call bagai dengan kamera 3.2 megapixel. hahahaha.

dolly aku rindu nak perkena ank. pastu kena cubit2 dengan ank lebam sampai dekat 2 minggu. hehehe. bila ank nak bawak aku pi zoo taiping hahh??

isma, aku tau ank saja nak jumpa aku selalu kan...? sebab tu ank selalu buat2 lupa nak bagi balik pendrive aku kan kan kan? ank rindu aku kan isma??? ^__^

faten, aku rindu nak dengaq loghat kedah piao ank. sapa kata kita malu nak cakap dalam bahasa kedah? hahaha. kat indon ank cakap kedah jugak ka faten??? aku ada banyak cerita rain berlakon sekarang neh. tengok rain ja aku teringat kat ank. hahahaha

haaishhh....bila nak jumpa ampa semua neh hahh??? sekarang neh aku selalu terasa terasing. sunyi. kan ada orang cakap, kawan yang kita dapat tak kan sama. sebab tu aku RINDU hampa semua. lately stress sikit dengan surrounding. masing2 pakat nak emo. masing2 pakat nak tunjuk belang. masing2 pakat buat pala. aku mau kikis ini perasaan negative. nak gelak2 macam dulu. tak mau stress2. tak mau kerut2 muka. nanti cepat tua. huhuhu maintain awet muda ja.

hhmmm.....sampai sini ja kot coretan malam neh. esok2 ada hot stuff aku tulis lagi okay? daa~






Sunday, February 20, 2011

Credit Card Everybody!

ATTENTION: kepada sesiapa yang memegang kad kredit UNLIMITED. sila beri kepada meknie dengan kadar yang segera! diulang sekali lagi sila beri kepada meknie dengan kadar yang SEGERA!

hahahahaha angin shopping aku dah datang....huhuhu tolong3x! aku nak beli baju (blouse, t-shirt, cardigan), kasut (hock kee seng ka, vincci ka, nose or even kasutku), handbag, shawl (kegilaan baru hahahaha), cake, sushi, pizza, chocotop etc.

hahh ambik ko sekali aku list banyak2 terkejut lak kan? hahahaha. apa? kaki shopping? tak lah. aku shopaholic ja. hahahaha. tapi version duit tak banyak. hahaha. kau ingat aku kerja chop duit ke apa???? ada sapa2 nak sponsor aku tak? tak banyak pun aku beli sebab aku jenis cerewet plus kat terengganu neh bukannya ada shopping complex pn. setakat hock kee seng, mydin dengan giant je yang ada pun. haisshh...nasib baik takde shopping mall grand2 kat sini. kalo tak mau botak kepala lutut aku neh.


little red riding hood mesti suka!

omo gojes yet simple



kau ada?? riben2 bagai..!

nak yang polka dot punya!

opocot kau peah!

pakai time dinner sah korang jeles!

dah lama tak pakai kasut camneh

simple yet attractive

nasib sini takde nine west -.-"
smoochy bag auuww!
berangan je la meknie!

unique style from marc jacobs

kalah kasut shakila~

sekian saja berangan hangat2 tahi ayam dari aku. sumber pictures kat atas semua aku godek dari pak cik Google.TQ

p/s: sapa2 yang berbaik hati nak bagi aku pinjam kad kredit unlimited beliau tanpa bayaran semula sila hubungi meknie ye.

Saturday, February 19, 2011

Aku, Dia & Vintage Photo Contest




waahhh!!! dah lama aku aim contest neh, baru arineh aku boleh buat dengan hati yang tenang dan riang. hehehe. dari tarikh tutup 12 mac ke 5 mac sampai laa 25 februari 2011! tuan belog jangan tukar dah tarikh akhir contest, saya nak join! huhuhu

sebab apa aku nak masuk contest neh??? walaupun nak nangis aku tengok candidate2 lain punya pic aku nak jugak join! aku sangat suka kamera polaroid yang tuan belog cagarkan sebagai hadiah. dah lama mengidam kamera tu tapi tak dapat2 lagi. selama neh dok pinjam kamera orang kalo nak snap picture sendiri. malu hukhukhuk... ok back to the contest.

kalo tengok header tuan blog neh sah korang tak mau hisap rokok dah huhuhu...well contest neh mintak picture vintage. vintage??? tak tau ke?? g GoOgLe cepat! malas betul guna IT eh? susah payah aku cari pic yang sesuai nak edit2 bagi nampak vintage. hah kau nasib baik ada. nggeee~ TADA!!!

before edited

editing done!


wahh kau nak je berangan kan?

hasil yang hahahaha~


ok tak? hahaha belasah sokmo je aku. sapa2 yang nak join still sempat lagi just [CLICK HERE]. semua syarat contest bagai ada kat situ *malas nak tulis balik* weee~ ok aku nak tag peserta seterusnya.


Tuesday, February 15, 2011

Sayichukahammida Meknie!!!

wah...tetiba aku baru perasan....jeng jeng jeng~ ce teka ce teka! haaaa me blog had been a year now. hep2 hOoray! dah pandai berlari dah kalo baby....wah kau baby lak aii!

sedar tak sedar, dah setahun aku jadi blogger. mula2 dulu aku rasa blogger neh macam pelik. electronic diary. but then its sound like a social group la pulak. yela, ko ingat blogger neh xde gathering ke kiah??? hahahaha....boleh jumpa kawan2 lama, hzwan,ilham,faten,fazzira(baru je tadi),mai,etc. kawan2 baru pun aku dapat bila menceburi dunia blog; en hitam putih,en senyum,pinky nana,en batu eddy, etc. hahahaha best kan??? ingat facebook je ke ley jumpa kawan2?

so even dah beberapa hari terlepas still this is a song for cooneymeknie

tak abis2 kak limah -.-"


happy birthday to you~
happy birthday to you~
happy birthday to cooneymeknie.....
happy birthday to you!

yeay! aku baru je setahun menjejak kan kaki dalam dunia blog neh...so senpai2 kat luar sana sila beri tunjuk ajar ok! dah2 ngantok bubai~ -.-

CONTEST chomelnya BERBAJU kurung!

sila kelik pic atas utk further info or [HERE]~

sekali lagi aku kena tag! hahahaha tapi neh lama dah. baru malam neh gedik2 nak buat. huhuhu sori2 kekangan masa! ok2 lepas godek2 album lama plus baru aku jumpa gak pic neh hehehe...

wahh2 ayu kot pakai baju kurung!

kenapa si pemakai baju kurung nampak cute+chomey+kawaii???? sebab baju kurung tu menampakkan seseorang itu ayu even dia tidaklah lemah lembuh~ hohoho betol wey! kalo korang nampak any girls yang berbaju kurung kt mana2 mesti terdetik oh cantiknya~ even si pemakai x cantik tapi baju kurung dia tetap cantik~ eh2 melalut sudah. baju kurung sekarang orang dah tak pakai untuk raya or event2 kenduri saja. pergi shopping pun ada ja yang pakai baju kurung kannn. tambah2 la gi klas...belambak~~~ hahahaha

ok next neh orang2 yang aku nak tag:

Monday, February 14, 2011

Senyum x nampak GiGi ::: the contest

ok2 setelah berlama-lamaan tak layan contest *bukan boo layan ok* sebab Mr Broadband wat hal...tada this is my picture!!!! hahahaha macam la gempak sangat kan? actually aku dah kena tag sampai dua orang; encik pejoO and miss shakila. so guys this is my art. wah xley blah punya ayat. hahahaha...

ulis n mr@mrs bunny!

tadi pergi belek2 tuan empunya blog yang buat contest neh. muas? ok its a common name but then tengok2 tadi kan.....its my old friend from KMPK!!!! hahahaha serious terkezut kak nita tauu~ hahaha eh2 ni kan muas? satu group mentor mentee @ LDK masa orentasi PDT dolu2? wah...dunia blogging neh kecik kan? hehehe well to muas, its been a while n hello back. its ok kalo u dont remember me coz i neh kan humble....*wak luu!* hahahaha ok chau cincau!

person i wanna tag:

Kak Limah oOoOo Kak Limah~

usop...pengaruh besar dalam citer neh XD

bukak je FB terus aku nampak picture kat atas tu. budak2 aqua neh dah gelong. abis sume benda dalam citer kak limah tu deorang tiru. mende yang deorang tiru? cakap dulu "ce citer ce citer" baru aku story.....hahahahaha

semenjak dua menjak neh, setelah ramai budak2 aqua tengok citer hantu kak limah balik rumah, semua dah jadi usop! budak2 MAIDAM, dila lagi2 laa. dah la memang gelong dah budak2 tu. aku rasa kalo dila yang jadi usop lagi best! tapi usop neh gigi besi laa hahahaha sori dila~


sapa tak tengok lagi citer neh? mamat khalid the best laa!

citer hantu kak limah neh tak la takot pun. setakat nyanyi "enjet2 semut sape sakit naik atas..." je angker de. yang lain lawak je yop! xde nye ko takot nak ke jamban malam2 nanti. hahahaha.

neh la hantu kak limah~

antara dialog2 yang sering digunakan oleh budak2 aqua adalah:
1- ce citer ce citer
2- kite bako je kite bako je!
3- sila angkat tangan macam saya *sambil tangan diliuk-liukkan*
4- wheelchar


kite bako je...kite bako je....!

hahahahaha budak2 aqua memang the best! sempoi + gile2 + havoc + sepoting habiss laa! kenapa aku tulis post neh? sume salah dila. sapa suh dia nyanyi lagu epi besday sambil liuk2 tangan macam usop kt zul tadi???? tak abis2 cakap "kite bako je...kite bako je...". naik gile aku duduk dekat minah sorang tu. -.-"

Dating with My Sweetpie~

tajuk nak cari publisiti murahan betoi. hambik kau. suma orang nak post time valentine2 neh. macam2 la....tapi mostly sebab valentine is NOT FOR MUSLIM. yup, totally rite. jangan nak gedik2 gatai2 nak sambut ok? by the way for those yg sambut besday dimaaf kan hahahahaha.

well even valentine tak boleh sambut aku tetap pergi dating dengan my sweetpie aka cik shakila tadi. jangan jeles aku ronggeng sampai ke K.T lagi. hahh....aku dah pandai jalan2 ke bandor wey! tak payah pakai GPS bagai. hahahaha ada ka orang pergi KT guna GPS?? -.-"

sebelum korang fikir bukan2 cakap aku wat double date or sambut valentine meh sini aku nak kabo bende sikit. asal dating 14 februari je sambut valentine. sempit pemikiran! aku terpaksa memaksa shakila teman aku pergi bandor. neh Mr Broadband neh ngada2. sakit dia kena treat kat Maxis Center ja. ngok ngek kepala kemek betoi. susah kan aku ja. nak ke bando dah la jauh. padahal ada ja kedai maxis/hotlink depan kampung aku neh hah. nak tak nak kena rempit ke bando jugak la. haiishhh....

kepada shakila/sha/le'/deksa kamsahamida arigato sheishei terima kasih thank you gomawo etc kerana sudi tonggek belakang KBM aku tadi. walau lenguh pinggang dan makin meghelit kulit kita, ank tetap teman aku. sobs3x terharu T_T nanti2 kalo nak guna khidmat KBM kabo je deh? ambo tumpangkan mu~ hehehe

Sunday, February 13, 2011

Alaaaaaaa!

ce tengok ce tengok tajuk post kali neh. yup, aku down kejap bila telinga ini menangkap butir2 bicara "field trip weekend neh postpone ke bulan 3!!!!" waaa.....sedey3x! out T__T

Saturday, February 12, 2011

Say Lalalalala Say Hahahahaha

everybody say hey! and say ho!
say lalalalalalala.....and now say hahahahahahaha!

walla! hati ku gembira sebab report teknik tinggal 98% nak siap(2% lagi tunggu print dan conteng2 gambar telur ja). yeay! minggu depan nak g klas trip to KL. lalalalala....nak g jalan2 yeay! wahh meknie bab jalan cepat je mood melonjak-lonjak kegembiraan. hahahaha. teringin nak jumpa farah dina and beton la this time. mintak2 UKM yang kitorang stay tu sama dengan UKM beton. BETON I'M COMING TO UKM!!!!!! huhuhuhu berkurun lama dah tak jumap beton~ my best buddy ever in my life! beton jom jumpa weekend neh! *mintak2 beton baca post kali neh* hahahaha

well, rite now kepala masih gelong2 pasal report. tiba2 aku terfikir, macam mana nak sambung master kalo report yang aku buat neh selalu last minute. assignment aku lagu dua jam nak kena hantar baru aku buat. hahahaha mengong! study tak yah cakap laa. ntah bila nak start study betol2 pun tak tau. huhuhu ada sapa2 nak tolong aku amik exam tak nanti? hehehehe i'm just kidding ok??????

ok2 sekarang aku nak korek2 album picture aku. neh cik shakila dok start tag2 contest baru lak. yang lama pun tak terbuat lagi. hehehehe. ok wait for my next post okay? *bajet ada orang tunggu lak* hahahahaha daa~

Thursday, February 10, 2011

Umur Saya Dua Puluh *** Tahun.

lately, aku tengah ketagih tengok cerita Chuck. ala sekali sekala nak jugak layan cerita omputih. penat aihh dok langut tengok cerita korea jepun. haishh~ best wey best sebab Chuck sangat cute n hensem! waaaa!!!! nak cari Mr Chuck kt library neh agak2 ada tak??? PSNZ ada ka Mr Chuck??? satgi aku nak g intai2 celah buku. ala2 cerita 60 an' jumpa jodoh kat celah2 buku kt rak. hahahahaha perasan nye cik MEKNIE!!!!!

semalam borak2 dengan adam, dia kata laa bukan aku kata tapi ADAM yang kata. "umoq2 la neh la kita cari pasangan" hahahahaha. ouch! aku masih muda untuk mencari jodoh. eh2 yaka muda lagi? baru 2* tahun hahahaha. mana tua lagi. kalo 28 tahun ya la dah tua. hehehehe. dok gosip2 dengan adam apa lagi korek wey korek segala rahsia budak2 aqua. sapa lagi yang boleh buat calon menantu mak aku. sapa yang dah berpunya. omo! boleh tahan budak2 aqua. pakat dah ada pacar sama cewek yaa....

wey korang rasa fasa mana yang sesuai untuk cari pasangan? soklan cepu mas bila dah malas nak tengok nota. cepat wey cepat! masa final year study? masa mula nak kerja? masa duit dah stabil? or sekarang? wah...gelojoh lak cik kiah neh! hahahaha. saja nak tanya pendapat. alang2 ley cari sorang dua calon. hehh ingat senang ka nak cari sorang calon???? dah la kaum Adam makin sikit. tu tak kira yang termasuk kaum DONAT. takkan semua perempuan nak kena kawen ramai2 *poligami*? oohh saya tidak suka perkataan poligami. even Islam membenarkan poligami tapi berapa kerat sangat la yang 'mampu' untuk berpoligami? sudah2 dah masuk bab poligami pulak.

dah la....si nurul ajak pi solat zohor. korang dah ke???? kejap lagi nak jawab test plak. hadoiii~ wish me luck! huhuhhehehehahaha....mengong dah aku. ok bubai!!!!!

Tuesday, February 8, 2011

Updating My Own Blog~

hahahahaha tak boleh blah punya tajuk post kali neh. sekarang aku dah jarang update macam dolu2. kenapa? ce cite ce cite nak dengar~ *hambik kau kak limah dh datang!*

1. broadband tak pergi setting lagi
2. banyak lak kerja *kesan tangguhkan kerja*
3. sibuk dok menelaah Mr Chuck! hahaha
4. pemikiran aku sekarang merewang ntah ke mana
5. serabut kepala otak dengan macam2 probs

hek eleh....bajet busy woman lak minah neh! hahahahaha. kalo dah malas tu malas la jugak kan? hahahaha. tadi aku g jumpa lecturer aku. tanya pasal FYP *final year project*. ohoooOOo...dah nak jadi super senior dah aku kan? cepatnya masa berlalu hukhukhuk. aku nak buat ikan hiasan as my project but still aku tak tau nak amik skop apa? aku nak buat pasal kaler kali sebab aku suka tengok warna ikan hiasan yang sememangnya cantik!!!!! otokke heyo? Watashi wa nani o surubekidesu ka?

ok2 enough is enough meknie. nak sambung buat report teknik hasil benih ikan. sapa2 nak tengok pic lab aritu sila tekan butang ini [keliq sini]. malas nak upload2 bagai~ daa....


Sunday, February 6, 2011

Wednesday, February 2, 2011

Aku Redha Ya Allah

jika ini yang tersurat untukku ya Allah, aku redha menempuhinya ya Allah.
jika ini yang tersurat untukku ya Allah, kuatkan semangatku ya Allah.
jika ini yang tersurat untukku ya Allah, teguhkan imanku ya Allah.
jika ini yang tersurat untukku ya Allah, berikanlah kekuatan kepada saudaraku ya Allah.
jika ini yang tersurat untukku ya Allah, aku berserah kepadaMu ya Allah.

kerana hanya Engkau Yang Maha Mengetahui dan Yang Maha Adil.
kerana hanya Engkau Yang Maha Berkuasa terhadap sekian makhluk yang telah Engkau ciptakan.

aku bertawakal kepadaMu ya Allah kerana setiap ujian yang menimpa hamba2Mu adalah rahmat dugaan yang hanya segelintir yabg dipilih olehMu ya Allah. aku bersyukur dan akan berusaha untuk terus mengejar nikmat ujianMu ya Allah. tanpa rasa letih dan lemah. tanpa keluh dan resah. dengan hati yang tenang dan aman. amin ya Rabb!